Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Як придбати "автоцивілку" без урахування зносу автомобіля?

Середній вік транспортних засобів в Україні складає 19,6 років, що є найгіршим показником з початку 2000-х років.

Про це нещодавно повідомив генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) Володимир Шевченко. За його словами, в цілому в країні зареєстровано понад 9,1 млн. ТС, з яких 53,4% припадає на автомобілі, випущені в період СРСР або вироблені в країнах СНД.

У структурі парку легкових і комерційних автомобілів понад 20% ТС випущено до 1985 року.

Кількість ДТП на дорогах України зростає (у 2016 році показник збільшився на 11,6%), щодоби відбувається у середньому близько 400 дорожньо-транспортних пригод. Ймовірність потрапити в аварію для водіїв теж зростає. З огляду на переважний вік автомобілів, шансів не поділити дорогу з підстаркуватою машиною багато.

Автовласники, у яких є чинні поліси «автоцивілки», придбані у надійній страховій компанії, не переймаються, навіть якщо вони стануть винуватцем ДТП. Мовляв, страховка все покриє (особливо, якщо є додаткова «автоцивілка» і ліміти відповідальності збільшені). Однак, не все так просто. Є нюанси, про які мало хто з автомобілістів знає. Принаймні, до того часу, поки не пізнає на особистому досвіді.

Мова йде про тонкощі оцінки збитку, завданого потерпілому, і розрахунку страхового відшкодування.

Згідно ст. 29 Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», у зв'язку з пошкодженням транспортного засобу відшкодовуються витрати, пов'язані з відновлювальним ремонтом транспортного засобу з урахуванням зносу, розрахованого у порядку, встановленому законодавством.

Знос не враховується для нових машин, і для автомобілів, термін експлуатації яких не перевищує п'яти (авто виробництва країн СНД) або семи років (для інших країн виробників). Тобто, якщо термін експлуатації автомобіля більший - знос на автомобіль буде нараховуватися. Як і тоді, коли автомобілем користуються менше зазначеного часу, але:

1) автомобіль експлуатується в інтенсивному режимі (це тоді, коли фактичний пробіг щонайменше вдвічі більший за нормативний)

2) складові частини кузова, кабіни, рами ремонтувалися (в тому числі проводилася заміна складових) або на них є сліди корозії або пошкодження у вигляді деформації;

3) автомобіль використовувався як таксі або експлуатувався поза дорогами загального користування не менше 30% від загального пробігу.

4) автомобіль використовувався за спеціалізованим призначенням (швидка, міліція).

Не важливо, де саме на автомобілі присутній корозія або деформація (або, що саме ремонтувалося). Якщо винуватець події викликав лобове зіткнення, а на кришці багажника була подряпина - оцінювач страховика знос на автомобіль все одно нарахує.

Таким чином, більшість машин можна оцінити зі зносом, навіть якщо вони відносно нові.

І це знизить суму страхового відшкодування, яка, скоріше за все, не зможе на 100% покрити суму відновлювального ремонту із встановленням нових деталей.

У більшості випадків ситуація складається таким чином, що постраждалий не отримає очікувану ним суму страхового відшкодування. Компенсувати нестачу він може безпосередньо у винуватця ДТП – через суд. Такі випадки непоодинокі. Кількість таких судових справ збільшується.

Як можна заподіяти такій ситуації? Придбати додаткову до «автоцивілки» страховку, за якою розмір страхової виплати за шкоду визначається без вирахування фізичного зносу майна. Зазвичай таких страховий поліс коштує дорожче, ніж звичайна додаткова «автоцивілка», однак тільки він гарантує страхову виплату постраждалому у повному обсязі.

У страховій компанії «Рідна» можна придбати додаткову «автоцивілку» без урахування зносу. Страховик пропонує клієнтам кілька програм страхування на вибір, враховуючи індивідуальні побажання.

СК «Рідна» гарантує своєчасне і повне страхове відшкодування при настанні страхового випаду. Рівень страхових виплат залишається стабільно високим, що підтверджують результати рейтингу Insurance TOP (СК «Рідна» посіла 16-те місце з 78 за рівнем виплат).

Звертайтеся до фахівців СК «Рідна» задля більш детальної консультації за телефонами:

(095) 33-000-93; (044) 425-12-90