Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Українським пенсіонерам хочуть забезпечити гідне життя

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко вважає, що комплексний підхід до реформування пенсійної системи дозволить забезпечити гідне життя українських пенсіонерів.

"Нам необхідно зробити пенсійну систему, яка забезпечить гідне життя українців. Без комплексної пенсійної реформи, без комплексного підходу істотних зрушень в пенсійному забезпеченні не відбудеться", - зазначив Павло Розенко.

Віце-прем'єр-міністр нагадав про негативний досвід так званої пенсійної реформи 2011 року, в результаті якої дефіцит бюджету Пенсійного фонду України збільшився більш ніж на 100 млрд. грн. Минуло 5 років, а дефіцит збільшився з 40 млрд. грн. до 148 млрд. грн. Тобто ситуація в пенсійній системі не тільки не покращилася, вона погіршилася.

Павло Розенко переконаний, що кожній людині необхідно дати можливість самостійно вибудовувати своє пенсійне майбутнє, що, за його словами, і передбачає трирівневу модель пенсійного страхування, яка зафіксована в чинному законодавстві України.

"Трирівнева система пенсійного страхування передбачає, що солідарний рівень становить лише близько 60% розміру пенсії, 30% - це накопичувальна система і 10% - недержавне пенсійне страхування. І тому якщо зараз знову обмежитися лише певними трансформаціями солідарної частини, то українці на пенсії отримуватимуть лише 60% від тих коштів, які могли б отримувати ", - пояснив він.

За словами віце-прем'єр-міністра, зволікання з введенням трирівневої системи призводить до істотних втрат, в тому числі економічного потенціалу. "Я переконаний, що криза 2008-2009 років, криза 2013-2014 років економіка України пережила б набагато краще, якби був ресурс накопичувальної пенсійної системи, який став би "бампером" від того шаленого падіння економіки, в тому числі девальвації гривні. Мінімум 8-10 млрд. грн. накопичувальної системи щорічно - це прекрасна можливість, щоб уникнути таких економічних падінь в майбутньому ", - підкреслив Павло Розенко.

Він також повідомив, що останній текст меморандуму з МВФ не містить ніяких норм про те, що Україна повинна поки утриматися від введення накопичувальної системи пенсійного страхування.

Отримати грамотну консультацію щодо недержавного пенсійного страхування можна у фахівців СК "Рідна" за телефоном: 050-352-85-76