Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Водієві на замітку: Як підготувати автомобіль до весни

Автомобіль до весни слід підготувати не менш відповідально, ніж до зими.

І мова не тільки про зміну гуми на літню та ретельну мийку. Весна - час нестабільний.

Варто подбати про готовність до мінливої ​​погоди та підготуватися до кермування у весняно-літній період.

Обов'язковий техогляд. Зимові умови експлуатації автомобіля досить жорсткі. Навіть якщо на перший погляд  з авто все в порядку, пізніше можуть почати вилазити проблеми.

Заміна гуми. Якщо ви всю зиму зберігали літні шини, то не забудьте добре перевірити їх перед установкою. Огляньте на предмет чистоти, адже засохлий і ущільнений бруд за кілька місяців може порушити потрібне балансування. Фахівці радять «перевзувати» авто, коли середньодобова температура стане не нижчою  +7 градусів.

Сезонний тест-контроль. Пильної уваги вимагає двигун автомобіля, особливо чутливі до температурних коливань гумові та пластикові деталі. Пластик, який втратив еластичність або розтріскався, може стати причиною неприємних ситуацій, наймеш суттєва з яких - протікання оливи або палива.

Слід перевірити стан і рівень всіх рідин: масла, гальмівної рідини, антифризу або тосола. При необхідності нестачу рідин треба заповнити. І бажано не змішувати рідини різних марок і кольору. Крім цього варто перевірити колір і консистенцію рідин. Тосол повинен бути синього кольору. Якщо при перевірці виявиться, що він сірий, коричневий або занадто густий, то краще його замінити.

Приділіть час перевірці редуктора заднього моста і коробки передач. Також огляньте свічки.

Перевірте бензобак. Особливо, якщо взимку ваше авто більше стояло, ніж їздило. Якість палива часто залишає бажати кращого, так що на стінках бензобака можуть зібратися різноманітні відкладення, які варто відчистити.

Акумулятор важко переносить холодну зиму. Після таких випробувань слід упевнитися, що заряд максимальний. Якщо бортова система підзарядки не може забезпечити цей максимум, то краще звернутися до фахівців.

Ідеальні гальма. Навесні навіть найбільш розсудливі автолюбителі не відмовляться промчати дорогою з вітерцем. І в даному випадку одна з головних умов безпечного водіння - ідеальний стан гальмівної системи. Після інтенсивних навантажень на зимових дорогах необхідно переконатися в тому, що всі її елементи - гальмівні шланги, диски, прокладки - працюють злагоджено і надійно.

Увага до підвіски. Рекомендується провести повну діагностику ходової, найкраще на стенді, перевірити розвал-сходження і оцінити стан амортизаторів, сайлент-блоків, шарнірних з'єднань тощо.

Неможливо передбачити несподівані повороти на дорозі і примхи весняної погоди. Але зустріти їх у всеозброєнні - цілком реально.

Не втрачайте пильність на дорозі, будьте уважні та обережні!

І не забудьте застрахуватися в СК "Рідна"