Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

МТСБУ і поліція посилять контроль за наявністю полісів ОСАЦВ у водіїв

МТСБУ розпочинає масштабну співпрацю з Національною поліцією у сфері запобігання зловживань на ринку ОСАЦВ і розширення інформаційної взаємодії.

Нещодавне викриття Одеським управлінням СБУ злочинного угруповання, яке займалося виготовленням та розповсюдженням фальшивих полісів ОСАЦВ, яскраво доводять необхідність прийняття додаткових заходів для припинення і попередження правопорушень на ринку "автоцивілки".

Високий рівень якості підробок значно ускладнює процес перевірки поліса ОСАЦВ працівниками поліції.

«Бюро надає інформаційну, консультаційну та експертну допомогу працівникам Національної поліції в розслідуванні кримінальних проваджень за фактами шахрайства та підробки страхових полісів, - заявив Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ. - Однак, на даний момент протидіяти цим злочинам тільки силами МТСБУ неможливо. Національна поліція законодавчо наділена відповідними повноваженнями і має важелі впливу на цю ситуацію».

За оцінками МТСБУ, обсяг ринку фальшивих полісів в Україні становить 10% від загальної кількості укладених договорів ОСАГО. Сума недоотриманих страховим ринком платежів перевищує 300 млн. грн.

Середній рівень виплат по ОСАГО більше 30% від обсягу премій, а це означає, що страхувальники не отримують більше 100 млн. грн. страхового відшкодування, впевнені в Бюро.

За словами Генерального директора МТСБУ Володимира Шевченка, з аналізу звернень та скарг українських автовласників, які купили фальшивку і виявили це вже при настанні ДТП, стало ясно, що немає сенсу, і просто не вистачить ресурсів боротися з окремими фактами шахрайства - треба виявляти організаторів виробництва і збуту оптових партій фальшивок.

А це вже вимагає налагодженої системи співпраці не тільки з МВС, але і з управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Особлива увага приділяється зараз питань організації обміну інформацією між МТСБУ та МВС, можливості використання даних Єдиної бази даних Бюро співробітниками Національної поліції для здійснення контролю за наявністю у автовласників договорів ОСАГО.

«Питання про можливість оперативної перевірки інформації про наявність страхового покриття у автовласника Нацполіціі особливо актуально, в тому числі і в рамках розробки та впровадження електронного полісу», - заявив голова робочої групи проекту «Впровадження електронного полісу» Андрій Перетяжко. - «Тому ми будемо сприяти налагодженню процесу обміну інформацією, щоб з одного боку автовласник був упевнений в якості страхового захисту, а поліція мала можливість оперативно перевіряти наявність страхового покриття без додаткових запитів до ЦБД МТСБУ».

За матеріалами: Форіншурер