Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Лікування за 210 грн. на рік: яку медстраховку пропонують українцям

Не так давно в Міністерстві охорони здоров’я озвучили суму, яку готові виділити на медстраховку для кожного українця - 210 грн на рік.

У відомстві впевнені, що цієї суми буде достатньо на етапі надання первинної допомоги. А для того, щоб не бути голослівними, чиновники винесли на громадське обговорення той гарантований перелік послуг, який повинен вміститися в ці дві сотні гривень.

За словами заступника міністра охорони здоров'я Павла Ковтонюка. список буде щорічно переглядатися і приводитися у відповідність з показниками Державного бюджету, що стосуються фінансування охорони здоров'я громадян.

Головною метою документа є визначення завдань первинної медичної допомоги (ПМД), суб'єктів надання допомоги, завдань лікаря, а також єдиних правил організації та надання ПМД.

Слід зазначити, що його дія поширюватиметься на всіх суб'єктів первинної ланки, незалежно від форми власності та організаційно-правової форми діяльності.

"Первинна допомога надається всім громадянам України, незалежно від їх віку, статі, національності, соціального статусу, рівня доходу, місця проживання, віросповідання або інших ознак. Її надають за рахунок бюджетних коштів, відповідно до певної бюджетної програми та законодавства. Фінансування діагностичних заходів і лабораторних досліджень в межах ПМП для громадян України також здійснюють за рахунок бюджету ", - підкреслили у відомстві.

 

Згідно представленої концепції, в обов'язки лікаря первинної ланки буде входити:

1. Безпосереднє надання ПМП пацієнтам.

2. Формування і контроль виконання плану обстежень і лікування, аналіз результатів досліджень, призначення медичних препаратів та інших лікувальних заходів.

3. Надання медичної допомоги пацієнтам у невідкладному стані.

4. Направлення відповідно до медичних показань пацієнта, який не потребує екстреної медичної допомоги, для надання йому вторинної (спеціалізованої) або третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.

5. Координація роботи з іншими ланками медичної допомоги.

6. Ведення пацієнтів, які страждають соціально небезпечними інфекційними захворюваннями відповідно до законодавства.

7. Здійснення імунопрофілактики відповідно до чинного законодавства.

8. Консультування щодо здорового способу життя.

9. Проведення заходів масової та індивідуальної профілактики інфекційних захворювань.

10. Оцінка індивідуальних ризиків захворювань і консультування з питань профілактики, розробка індивідуальних програм обстеження та спостереження за здоров'ям.

11. Інформування пацієнта про національні скринінгові програми і виконання інших функцій відповідно до законодавства або програми.

12. Динамічне спостереження за неускладненою вагітністю.

13. Здійснення медичного догляду за здоровою дитиною.

14. Ведення хворих з психічними розладами, зокрема, з огляду на рекомендації фахівця.

15. Надання паліативної допомоги (оцінка ступеня болю, призначення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, лікування больового синдрому, а також оформлення рецептів на наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори відповідно до чинного законодавства).

16. Координація та організація виконання лабораторних досліджень, проведення забору біологічного матеріалу.

17. Проведення лабораторних досліджень, в тому числі з використанням швидких тестів.

18. Призначення лікарських засобів з оформленням документів відповідно до законодавства.

19. Підготовка медичної документації для направлення осіб з ознаками стійкої втрати працездатності на медико-соціальну експертизу і на медико-соціальну реабілітацію.

20. Оформлення довідок, форм, листків непрацездатності.

 

Крім обов'язків медиків, Наказ про порядок надання ПМП також регламентує і правила її надання. Зокрема, мова йде про вибір лікаря і місце надання допомоги, її форму і способи, матеріально-технічне забезпеченні робочого місця лікаря первинки, режим і графік роботи лікаря і про багато інших нюансів.

За матеріалами: Обозреватель