Банер

КАСКО-Метр: пропозиція для заощадливих

КАСКО метр кілометр

Страхова компанія “Рідна” пропонує автострахування КАСКО з передплаченим пробігом.

Переваги страхової програми:
- Покриття усіх ризиків (повне КАСКО)
- Знижена ціна страховки
- Оплата частинами
- Без встановлення додаткових техзасобів

Дізнавайтеся подробиці та замовляйте страховку за телефоном/viber:

+38(067)3427090

Кожен десятий поліс автоцивілки - фальшивка

За оцінкою Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), кожен десятий поліс автоцивілки, проданий в Україні - фальшивка.

Як не потрапити до рук шахраїв, написав UBR.ua. «Мінфін» вибрав найцікавіше.

Сума платежів, недоотриманих страховими компаніями через шахраїв перевищує 300 млн грн. Середній обсяг виплат в цьому секторі зараз становить 30%. Це означає, що автовласники не отримають близько 100 млн. грн. виплат, порахували в МТСБУ.

У Бюро створили службу безпеки. Вона працює зі скаргами водіїв, які купили фальшивку. Зазвичай ті дізнаються про обман після аварії, коли з'ясовується, що потерпілому буде платити не страхова компанія, а сам винуватець ДТП.

«Були випадки, коли оголошення про "оптовий" продаж фальшивих полісів просто розміщувалися на різних сайтах», - говорить гендиректор МТСБУ Володимир Шевченко.

До покупки липового поліса водіїв часто штовхає його дешевизна. Аферисти пропонують автоцивілку не по 1-2 тис. грн., як в страхових компаніях, а по 200-400 грн.

Цікаво, що іноді автовласники навіть знають, що купують підробку. Вона потрібна їм для пред'явлення поліції: автоцивілка - обов'язковий вид страхування, і за відсутність поліса загрожує штраф в 800 грн.

Хоча експерти нагадують: липа для поліції - це тільки клаптик паперу, який не може забезпечувати ніяких виплат в разі дорожньої пригоди.

Щоб не потрапити в таку ситуацію, не варто купувати «автоцивілку» на вулиці, в машинах при дорозі або в підозрілих будках чи у неперевірених агентів. Краще це робити в офісі страхової компанії.

 

Фальшивки на потоці

Щоб зрозуміти масштаби ринку фальшивок, досить згадати про гучну справу, про яку стало відомо наприкінці листопада: правоохоронці викрили мережу реалізаторів підроблених полісів, і в ході перевірки вилучили 2 тис. фальшивих бланків автоцивілки, печатки та штампи страхових компаній, фальшиві паспорти тощо. Липову автоцивілку продавали на території відразу декількох областей: Київської, Дніпропетровської, Одеської, Харківської та Донецької.

Але після затримання злочинців найважче - довести їхню провину і перекрити потік фальшивих полісів ОСАГО.

«Важливо знайти і той "друкарський верстат", який виготовляє фальшиві поліси. Мається на увазі, як фізична друкарня, де фальшивки виготовляються, так і "мозковий центр" і зв'язку злочинної групи», - зазначив Володимир Шевченко.

За його словами, зараз тривають обшуки, виїмки фальшивих полісів і затримання.

 

Як не постраждати

Найкращий захист для водія - це електронна база даних і можливість відразу перевірити, чи справжній страховий поліс.

«Рецепт 100% захисту: купуєте в офісі страхової компанії поліс, на якому є QR-код і відразу по посиланню переходите в базу МТСБУ і перевіряєте валідність придбаного поліса», - зазначив у розмові з UBR.ua прес-секретар страхової компанії PZU в Україні Олександр Мельничук.